ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ
ΠΛΟΕΣ
ΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ


FOOTGOOOAL!
ΤΑΞΙΜΑΧΙΕΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ
ΜΥΘΟΥΣ ΛΕΓΕΙΝ

 
Παιχνίδια σε κυκλοφορία / ΠΛΟΕΣ

ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


  10+ 2-4 παίκτες διάρκεια 90'+

Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς χρησιμοποίησαν τον όρο "Κυκλάδες" για να χαρακτηρίσουν ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους, τα οποία σχηματίζουν έναν νοητό κύκλο. Στα νησιά αυτά άνθισε ένας σημαντικός πολιτισμός το 3.000 π.Χ., χάρη κυρίως στον ορυκτό πλούτο (σμύριδα, οψιανός, μάρμαρο) και στο εμπόριο. Λαμπερά κατάλοιπα του πολιτισμού αυτού είναι τα κυκλαδικά ειδώλια, που κοσμούν τα Μουσεία όλου του κόσμου. Στο επιτραπέζιο παιχνίδι "Πλόες" οι παίκτες έχουν σε πρώτη φάση (συλλεκτική) την ευκαιρία να συγκεντρώσουν προϊόντα (μαλλί, σταφύλια, ελιές), ταξιδεύοντας στα Κυκλαδίτικα νησιά. Στις επόμενες δύο φάσεις θα επισκεφτούν λιοτρίβια, πατητήρια και αργαλειούς (φάση μεταποίησης), προκειμένου να τα μεταποιήσουν σε κρασί, λάδι, υφαντά, τα οποία θα πρέπει (φάση εμπορική) να διανείμουν στα νησιά, προσέχοντας να αποφύγουν τους πειρατές που καραδοκούν σε όλο το Αιγαίο! Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με την τελική φάση (καλλιτεχνική), όπου, με πρώτες ύλες το μάρμαρο, τον οψιανό και τη σμύριδα, οι παίκτες θα κατασκευάσουν από ένα όμορφο Κυκλαδικό ειδώλιο! Μια υπέροχη περιπέτεια στις Κυκλάδες, που θα σας κάνει να θέλετε να γνωρίσετε περισσότερα!


GOLDEN TIPS


1. Το σήμα ( ) έχει σηματοδοτήσει μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως, την οποία είχε φιλοξενήσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης των Αθηνών (ίδρυμα Ν.-Π. Γουλανδρή), στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας "Αθήνα 2004". Για την πραγματοποίησή της συνεργάστηκαν 9 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Λίβανος, Συρία, Ιταλία, Βατικανό, Μάλτα, Ισπανία και Τουρκία) και 92 Μουσεία. Είναι γραφιστική δημιουργία του Διευθυντή του εν λόγω Μουσείου και φέρει σχετική άδεια.

2. Τη συσκευασία του παιχνιδιού κοσμεί -με άδεια από την κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων- απόσπασμα από το βραβευμένο με Νόμπελ κείμενο "¶ξιον εστί" του αείμνηστου Οδυσσέα Ελύτη, ενός εκ των κορυφαίων λογοτεχνών, ο οποίος ύμνησε την ομορφιά των Κυκλάδων όσο κανείς!

3. Τα 6 Κυκλαδικά ειδώλια που "περιέχονται" στο παιχνίδι είναι όλα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης των Αθηνών και επισημαίνεται και ο αριθμός των θέσεών τους στις προθήκες.

4. Περιέχεται φυλλάδιο με σύντομη ιστορία του Κυκλαδικού πολιτισμού.