ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ
ΠΛΟΕΣ
ΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ


FOOTGOOOAL!
ΤΑΞΙΜΑΧΙΕΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ
ΜΥΘΟΥΣ ΛΕΓΕΙΝ

 
Παιχνίδια σε κυκλοφορία /ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


  simanseis 8+ sinanseis 2-4 παίκτες simanseis διάρκεια 60'+
 

Στα χρόνια του αυτοκράτορα Σεπτήμου Σεβήρου ο έπαρχος των Αθηνών έχει οδηγήσει την πόλη σε παρακμή. Νεόκοποι αριστοκράτες λεηλατούν τα μνημεία για να στολίσουν τις επαύλεις τους, ενώ ο έπαρχος ορίζει φρουρές παντού προκειμένου να εισπράττει χρήματα από τις λεηλασίες! Στις ταραχές που συχνά ξεσπούν η ξακουστή βιβλιοθήκη του Αδριανού παραδίδεται στις φλόγες και χιλιάδες συγγράμματα θα κλαπούν, μεταξύ των οποίων και το μοναδικό έγγραφο "Αττικής Περιήγηση", όπου ο περιηγητής Παυσανίας είχε καταγράψει όλα τα μνημεία πάνω και γύρω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Έξαλλος ο Αυτοκράτορας αποφασίζει να ορίσει νέο έπαρχο και για να αξιολογήσει τον ικανότερο σκέφτηκε την εξής δοκιμασία: Στέλνει στην Αθήνα τους υποψήφιους επάρχους μαζί με τον ανώτατο Γραμματικό της Ρώμης προκειμένου να ακολουθήσουν την πορεία του Παυσανία και να καταγράψουν εκ νέου όλα τα μνημεία πάνω και γύρω από την Ακρόπολη. Η διαδρομή δεν είναι απλή! Πολλές παγίδες κρύβονται σε κάθε βήμα, ενώ ο κάθε υποψήφιος θα προσπαθήσει να υποσκάψει τους αντιπάλους του. Μόνο ένας θα αναδειχθεί Έπαρχος! Μήπως εσύ;

GOLDEN TIPS

1.Το πληροφοριακό υλικό που περιέχεται στο παιχνίδι έχει συνταχθεί από ομάδα καταρτισμένων αρχαιολόγων, ενώ έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από την επιστημονική επιτροπή του Νέου Μουσείου Ακρόπολης.

2. Το ταμπλό του παιχνιδιού είναι ακριβής κάτοψη της Ακρόπολης και των κλιτυών που την περιβάλλουν, με όλα τα μνημεία της περιοχής.

3. Η σχεδιαστική απόδοση των μνημείων έχει γίνει με βάση τη σημερινή τους κατάσταση, προκειμένου οι παίκτες να εξοικειώνονται με την εικόνα που θα συναντήσουν όταν επισκεφτούν τον χώρο.

4. Το πληροφοριακό υλικό αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για τον επισκέπτη του αρχαιολογικού χώρου.