ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ
ΠΛΟΕΣ
ΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ


FOOTGOOOAL!
ΤΑΞΙΜΑΧΙΕΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ
ΜΥΘΟΥΣ ΛΕΓΕΙΝ

 
Παιχνίδια σε κυκλοφορία / ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ

ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


  8+ 2-6 παίκτες διάρκεια 60'+

Μινωικός" ονομάστηκε ο προϊστορικός πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Κρήτη, το νησί με τη στρατηγική θέση, στο κέντρο της ανατολικής Μεσογείου. Ο όρος ανήκει στον Arthur Evans, ανασκαφέα του κεντρικού Μινωικού ανακτόρου της Κνωσού, ο οποίος τον εμπνεύστηκε από την αναφορά του Θουκυδίδη στον μυθικό βασιλιά και κυρίαρχο των θαλασσών Μίνωα. Στο επιτραπέζιο "Το χρίσμα του Μίνωα" οι παίκτες προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια του βασιλιά και να χριστούν "πρίγκηπες". Για να το πετύχουν, θα πρέπει πρώτοι να βρουν και να συλλέξουν τα χρυσά δαχτυλίδια και σύμβολα της εξουσίας του βασιλιά, τα οποία έκλεψαν επίορκοι ιερείς από το θησαυροφυλάκιο του και τα έχουν κρύψει στα πιο απομακρυσμένα σπήλαια και ιερά κορυφής της Κρήτης. Με τις φρουρές τους ισχυρές, θα πρέπει να διασχίσουν τα δωμάτια του λαβυρινθώδους ανακτόρου και να τα παραδώσουν στο μεγάλο βασιλιά! Η πορεία είναι μακρινή και γεμάτη απρόοπτα. Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει ότι κέρδισε ή έχασε! Τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία ζαριά! Μια περιπέτεια γεμάτη συνεχείς ανατροπές, που θα σας φέρει σε επαφή με τον πρώτο μεγάλο Ευρωπαϊκό πολιτισμό και θα σας κάνει να θέλετε να γνωρίσετε περισσότερα!

GOLDEN TIPS


1.Τη συσκευασία του παιχνιδιού κοσμεί αναπαράσταση της δυτικής πτέρυγας του ανακτόρου της Κνωσού, σχέδιο του αειμνήστου αρχαιολόγου Νικολάου Πλάτωνος, ανασκαφέα του ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου, ενός εκ των 4 Μινωικών ανακτόρων (Κνωσός, Φαιστός, Ζάκρος, Μάλλια), για το οποίο φέρει σχετική άδεια.

2. Ένα μέρος του παιχνιδιού εξελίσσεται συμβατικά στα δωμάτια του μεγαλύτερου Μινωικού ανακτόρου της Κνωσού, του οποίου υπάρχει ακριβής κάτοψη στο κέντρο του ταμπλό. Έξαλλου υπάρχουν αναφορές στα σπουδαιότερα τοπωνύμια και αρχαιολογικές θέσεις, ενώ κυρίαρχο ρόλο παίζουν μερικά από τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά δημιουργήματα του Μινωικού πολιτισμού (χρυσά δαχτυλίδια κ.α.).

3. Περιέχεται φυλλάδιο με σύντομη ιστορία του Μινωικού πολιτισμού και πληροφορίες για κάποια από τα καλλιτεχνήματα που περιέχονται στο παιχνίδι.